El fiord de la Chriss Whitt – Josep Solà

Josep Solà i Sala (Santa Coloma de Farners, 1946) ha publicat els poemaris A l’ombra del cirerer (Curbet editors) i A sol i serena (Curbet editors).
Integrant de l’Associació de Relataires en Català, és muntanyenc amb diversos cims dels Pirineus i dels Alps.
Ara presenta la seva primera novel·la on s’hi intueix un llunyà rerefons de poesia, així com l’instint d’observació de la natura en els seus diversos estats.
En El fiord de la Chriss Whitt s’endinsa en l’ànima dels seus protagonistes.


Sinopsi

Després de l’accident, a la Mat Amat encara li faltaven tres operacions per poder deixar la cadira de rodes, i això era un llast que la sobrepassava.

A l’ombra del Montseny, intentava superar-ho activant la seva habilitat per explicar sentiments i emocions. Escriuria una novel·la: El fiord de la Chriss Whitt.

Però hi hauria segones lectures. La protagonista, la Chriss, seria la seva marioneta i ho pagaria car. Ràbia? Enveja? Venjança? La Mat es revelava contra tot i contra tothom, perquè no acceptava el rol que li tocava viure entre dues rodes.

Per la seva part, la Chriss s’acabava d’instal·lar en una petita cabana al fiord noruec de Geiranger. Davant la imatge impactant de les  cascades de SyvSøstrene, Friaren i Brudesløret, anava ultimant la trama de la novel·la que volia escriure, La vall de les paraules.

Però el dur hivern que li va tocar viure contrastava amb la majestuositat tranquil·la d’aquells paratges. El silenci i la soledat s’afegien a la seva pròpia por, la de no saber transmetre el missatge que volia donar. I en el fiord ressonava una paraula demolidora: abandonar. La Mat Amat ja estava jugant les seves cartes. Algú l’hauria d’alliberar de la seva frustració. El Montseny reptava a Geiranger i al seu fiord.

Deixa un comentari